Familjefys - Roligare familjeträff än så här blir det inte

Familjefys är ett fartfyllt, allsidigt och lekfullt pass för barn 6-12 år och vuxna tillsammans. Träningen är upplagd i cirkelform med övningar som blir en kul utmaning för både barn och vuxna. Här får hela familjen uppleva fullt ös, tillsammans!

Familjefys utgår från barnens villkor, precis som alla Friskis&Svettis barnpass. Det är varierat och omväxlande för att hålla fokus här och nu. Det är lekfullt och är fritt från prestationskrav. Det är allsidigt för att jobba igenom hela kroppen och knoppen. För både barn och vuxna.

I Familjefys är huvuddelen av passet en cirkel med olika övningar. Varje övning går att anpassa så både de vuxna och barnen, oavsett ålder inom passets spann, känner att övningen passar. Övningarna vid varje station kan vara samma eller olika för vuxna och barn. En del stationer kan också vara en parövning, där ni jobbar tillsammans.  

Familjefys börjar med en samling och genomgång av övningar så alla känner sig trygga. Efter skön och förberedande uppvärmning kör vi cirkelträning i cirka 20 minuter, totalt två varv. Övningarna i stationerna kan träna grundrörelser (som drag, press, böj), grovmotorik (som åla, krypa, hoppa), koordination, balans, styrka och spänst. Precis som när barn leker växlar passet mellan fullt ös och vila.

Vi avslutar med Sista öset, då är det full fart och finalkänsla för hela slanten. Efter den varvar vi ner, jobbar med rörlighet, vilar och sammanfattar passet med en samling.

Att träna tillsammans är alltid kul. På Familjefys tränar de vuxna och barnen gemensamt. Du som ledare peppar, guidar och instruerar. Familjefys är ett kul sätt att komma närmre varandra samtidigt som både man blir inspirerad till rörelse. Skratt och svett i en härlig kombo, roligare familjeträff än såhär blir det inte.

Fritt deltagande i Familjefys ingår som förmån i Friskis&Svettis medlemskap (både barn och vuxen behöver eget medlemskap).

familjefys